• juu teen niin 🙂 🙂

  • kiitos 🙂 🙂

  • 12887556_10208660209410880_124377368_otein tänä pääsiäisenä kakun, jossa on mämmiä:

    Pohja:

    200g dominoita

    50g voita tai margariinia

    Reunoille ja pohjan päälle:

    1 karambola

    2 tlk (a 240g valutettuina) persikkaviipaleita

    Kermainen vaniljatäyte:

    7 liivatelehteä

    5 dl vispikermaa

    2 1/2 rkl tomusokeria

    1 vaniljatanko

    1 prk(500g) paksua Valio Vanilla-vaniljakastiketta

    1/2 dl vettä

    Mämmikiille:

    3 liivatelehteä

    1/2 dl persikoiden lientä

    400g mämmiä

    Koristelu:

    3 suklaamunaa

    pääsiäisnamusia

    Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siisitimmin.

    Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

    Leikaa karambola ohuiksi siivuiksi. Asettele siivuja vuoan sisäreunaa vasten.

    Valuta persikat ja ota talteen puoli desilitraa kiillettä varten. Asettele viipaleita pohjan päälle.

    Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vispikerma ja tomusokeri kulhoon. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas.  Kuumenna vesi kiehuvaksi. sulata joukkoon liotetut liivatteet. sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen kiilteen valmistusta.

    Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa persikoiden liemi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää joukkoon mämmi ja sekoita huolellisesti. Kaada seos täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia.

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Leikkaa suklaamunat leveyssuunnassa kahtia veitsellä varovasti ”pistellen”. Asettele puolikkaat kakun päälle. Laita tipuja sisälle koristeeksi. Viimeistele koristelu pääsiäisnamusilla.

     

     

     

     

  • Tein eilen appelsiinibanaanikakun ja resepti on tässä:

    200g voita

    4 dl sokeria

    5 munaa

    5 dl vehnäjauhoja

    2 tl leivinjauhetta

    2 dl kermaviiliä

    1 banaani

    1 appelsiinin raastettu kuori

    2 rkl[…]

  • 12546203_10208180367255126_800894558_oTänään tein kauraperunasämpylöitä ja ohje menee näin:

    3 dl vettä

    50g voita

    2 dl kauraryynejä

    50 g hiivaa

    3 dl kädenlämpöistä maitoa

    2 tl suolaa

    250 g raakaa perunaa raastettuna

    1/2 dl vaaleaa siirappia

    13-14 dl vehnäjauhoja

    Valmistusohje:

    1.  Kiehauta vesi ja lisää voi ja kauraryynit. Sekoita puuroksi ja anna jäähtyä.

    2. Murusta hiiva kulhoon ja liuota se maitoon. Lisää puuro, suola, perunaraaste ja siirappi sekä vehnäjauhot vähitellen. Sekoita notkeaksi taikinaksi ja vaivaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna kohota liinan alla noin tunti.

    3. vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa sitä jauhotetulla alustalla. Ripottele pinnalle jauhoja. Leikkaa taikina 15 palaksi pellille.

    4. Anna sämpylöiden kohota liinan alla noin 30 minuuttia. kuumenna uuni 250 asteeseen

    5. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 9-12 minuuttia ja anna sämpylöiden jäähtyä.

  • Olen Ilkka Katajavuori ja perustin nyt leivontablogin ja olen nyt valmistunut leipuri-kondiittoriksi 4.12.2015. Minulla on muutamia leivonnaisia tullut tehtyä koulussa mm.kakkuja, leivoksia ja pikkuleipiä. Olen[…]

  • Ilkka rekisteröityi sivustolle 1 vuosi, 10 kuukautta sitten